2009. május 3., vasárnap

Környezetvédelem

Napjainkban egyre több szó esik a környezetvédelemről, legfőképpen a globális felmelegedés kapcsán. Mindenki tudja, hogy csak akkor érhetünk el bármiféle eredményt, ha egyként mindenki tudatossá válik és odafigyel környezetére. Vannak dolgok amik (úgymond) kívül állnak a hatáskörünkből, például ha hosszú kilométereket kell megtennünk munkahelyünkig, és nem megfelelő a tömegközlekedés, akkor kénytelenek vagyunk a szénmonoxid termelő, négykerekűvel eljutni munkába, de vannak olyan lehetőségeink, amiket kihasználva mégis csak azt mondhatjuk, tettünk valamit a környezetünkért.
Az energiák felhasználásának csökkentésével is nem csak a pénztárcánknak spórolunk, de a környezetünknek is, vagy tisztítószerek körében is lehetőségünk van olyat használni, ami lebomlik a természetbe kerülve és nincs káros hatással ivóvizeinkre és termőföldjeinkre. Ezekre is fogok lehetséges megoldásokat mutatni a későbbi bejegyzéseimben.
Persze megemlíthetem a már elcsépelt környezetvédelmi fő csapás irányt is, hogy ne gyártsuk tonna számra a szemetet, illetve, ha már gyártjuk, akkor próbáljuk meg újra hasznosítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése