2009. április 30., csütörtök

Az allergia márpedig gyógyítható!

Napjainkban egyre többen szenvedünk allergiás tünetektől, vagy éppen az allergiától.
Sajnos sokan beletörődnek a betegségbe és gyakorlatilag márciustól, októberig szenvednek tőle és törekszenek a betegséggel való együttélésre. Pedig van megoldás, nem kell alkalmazkodnunk többé a betegséghez. De mielőtt kitérnék a gyógymódra, nézzük át mit is jelent korunk egyik népbetegsége:
Az allergia kialakulása minden esetben az immunrendszerünk gyengeségéig vezethető vissza (mint oly sok minden). Ez esetben is azt kell mondanom, hogy a szervezetünk gyógyítja önmagát, nekünk csak támogatást kell adnunk számára, hogy ki tudjon tartani a teljes gyógyult állapot eléréséig és azon túl is megőrizhesse védekezőképességét.
Fontos megemlíteni hogy az allergiának is több fajtája van, eredetük szerinti csoportosításban a következők:
- Légúti allergiák
- Étel allergiák
- Kontakt dermatitisz ( ez olyan allergia, ami bizonyos anyagokkal való érintkezéskor jelenik meg, mint például fém, vegyszer)

A légúti, és az étel allergia esetén egyaránt ajánlott bizonyos időre felfüggeszteni az állati fehérje fogyasztását, illetve a gabonából készült ételeket sem árt egy időre elkerülni. E mellett fokozott támogatást kell adnunk immunrendszerünknek, amire igen hatékony készítményeket ismerhetünk napjainkban. De minden esetben szükség van egy pontos diagnózisra, ahhoz hogy pontos terápiát tudjunk beállítani.

Ha a témával kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, készséggel állunk rendelkezésére az egeszseg.kornyezetvedelem@gmail.com e-mail címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése