2009. április 30., csütörtök

Megtakarítás, környezet,- emberbarát termékekkel 1. rész

Napjainkban hihetetlenül nagy kínálat tárul elénk háztartási tisztítószerek, tisztálkodási termékek körében. Szinte már a bőség zavarában azt sem tudjuk mit vegyünk meg. Vajon mi alapján döntünk? Ez változó. Valaki márkanév alapján, van olyan is aki mások utánzása szempontjából vásárolja meg a terméket, de gyakori, hogy tv reklámokból választjuk számunkra a megfelelőt. De valóban az a megfelelő?

Mit érdemes figyelni, amikor tisztítószert vásárolunk?

Elsősorban azt kell tudnunk, hogy a tisztítószereink párolognak, és a levegőbe került méreganyagot beszippantjuk. Aztán van arra is példa, hogy a kémiai anyagokat tartalmazó szerek gyakran irritálják a bőrünket is, ez sem egy kellemes érzés. Nem utolsó sorban rá vagyunk kényszerülve, hogy saját magunknak spóroljunk, tehát anyagi „ösztönök” is vezérelnek bennünket.

Léteznek tisztítószerek, amik teljesen természetes anyagok kombinációjával készülnek, sőt olyan is van, ami több funkcióval rendelkezik, például a WINClean, mely minden mosható felületen megbirkózik a szennyeződésekkel. Ezáltal nem csak a környezetünk és az egészségünkre vigyázhatunk, hanem a pénzünkön is spórolhatunk, mivel egy termékkel kiválthatunk az eddig használtakból legalább 3-at.

Ha áttérünk a tisztálkodásra, ott is ugyanez a helyzet, bizonyos adalékanyagoktól a bőrünk szárazzá válik. Erre is találunk olyan megoldást, mely tisztán természetes növényi alapanyagokból állítódik elő, és a fürdés funkción túl, hatékony tisztító szere háztartásunknak, de sokan samponként és folttisztítóként is ezt használják, sőt mosogatásra is kiváló. Szóval itt van még egy termék, mellyel újabb 5 káros terméket iktathatunk ki a lakótérből, pénzt spórolunk meg és nem utolsó sorban helyet is takarítunk meg vele.

Szerintem, ha most mindenki leülne és végig nézné a saját háztartását, akkor ezzel a két termékkel máris spórolt magának legalább 5 000,- Ft-ot. De itt még nincs vége….

Menjünk tovább… A mosógép elengedhetetlen része életünknek, nagyon sok időt spórol meg nekünk azzal, hogy mos helyettünk. Van egy rendkívüli találmány, melyet egyszer kell csak megvenni és egy életre szól. Ez nem más, mint egy mágnes-golyó melyet a ruhák közé téve lágyítja a mosógépben lévő vizet. Elsősorban ennek a tárgynak használata mellett nincs többé szükség vízlágyító adalékra, ami megint csak plusz költség volt eddig a háztartásban. De tovább megyek, nagyjából fele annyi mosószer szükséges mágnes-golyó használata mellett, mint azelőtt. Vagyis ebben az esetben a spórolás nem más, mint kétszer annyi ideig kitart a mosószerünk, mint idáig. De ha már nagyon belel lendültünk a spórolásba, van olyan tisztán naturális mosószer, amely egyébként olcsóbb, mint a boltban, amivel elkerülhető a bőrpír, viszketés, kiütés, hiszen nem tartalmaz kémiai anyagokat.

Szerintem érdemel egy kicsit átgondolni a leírtakat és elgondolkodni, hogy ha már több pénzünk nem nagyon lesz, legalább spórolni tudjunk, amivel itt együtt jár az egészségmegőrzés, és a környezetvédelem is.

Ha a termékekkel kapcsolatban bármilyen információra lenne szüksége, kérem írjon e-mail címünkre: egeszseg.kornyezetvedelem@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése